Menjava olja Škoda

Menjava olja Škoda

Menjava olja in filtra Škoda

Menjava olja in oljnega filtra Škoda je bistvenega pomena za brezhibno delovanje vašega vozila Škoda.

Redno vzdrževanje vozila nenazadnje daljša njegovo življenjsko dobo, omogoča varno in zanesljivo uporabo in ohranja njegovo vrednost sploh v primeru, če ga nameravate kasneje prodati. Menjava olja in filtra je izredno pomembno opravilo, saj zagotavlja optimalno pripravljenost avtomobila. 

Sploh preden se odpravite na daljšo pot, je nujno, da preverite nivo motornega olja in se na ta način dobro pripravite na potovanje. Na pooblaščenem servisu Škoda vam ponujamo vrhunsko storitev menjave olja in filtra, pri kateri uporabljamo izključno originalne profesionalne nadomestne dele. S tem vam zagotovimo, da je vaše vozilo vzdrževano v skladu z najvišjimi standardi. 

REZERVIRAJTE SERVIS

Kaj vključuje menjava olja?

 • profesionalno motorno olje
 • originalni oljni filter
 • menjava tesnilnih obročev
 • delo menjave olja
 • 2-letno jamstvo na delo in material
 • asistenca Porsche Slovenija - Škoda
 • test akumulatorja
   

Na trgu je ogromno ponudnikov poceni storitev, a ne pustite se zavesti, saj pri avtoservisu najnižja cena ne pomeni tudi najboljše vrednosti. Z izbiro poceni ponaredkov nenazadnje tvegate svojo varnost v prometu.

Na pooblaščenem servisu Škoda uporabljamo izključno originalne nadomestne dele, naši strokovno usposobljeni serviserji imajo ogromno izkušenj ter uporabljajo le najnovejša orodja in opremo. (1)  Profesionalno motorno olje za vašo Škodo je še posebej zanesljivo in ni dvoma, da bo vse teklo kot po maslu. Namreč niso vsa motorna olja enaka, gre se za komponento, ki močno variira po svojih lastnostih, zato se odločite za profesionalno motorno olje na pooblaščenem servisu, ki bo optimalno ščitilo vaš motor za maksimalno zmogljivost (2).

Menjava olja Škoda
Menjava olja Škoda

Škoda servis

Preverite ponudbo servisnih paketov za vozila Škoda!
Citigo Karoq Roomster
Enyaq iV Kodiaq Scala
Fabia Octavia Superb
Kamiq Rapid Yeti

 

Za pripravo ponudbe, prilagojene izključno za vas, za naštete modele iz zgornje tabele, nas kontaktirajte!

Kje bi se dalo najceneje zamenjati olje?

Če imate avto znamke Škoda, ki je starejši od 4 let, lahko privarčujete vse do -30% pri menjavi olja. Samo za vas smo pripravili ugodne servisne pakete, ki vključujejo VSE: profesionalno motorno olje, delo menjave olja, originalni oljni filter, menjavo tesnilnih obročev ter 2-letno garancijo na delo in material ter podaljšanje asistence Škoda - vse to po še nižji ceni (1). 

Servisni paketi Škoda Vedno Vredno vam omogočajo redno vzdrževanje vašega vozila, ki skrbi za daljšo življenjsko dobo in ohranjanje vrednosti.

Kako poteka menjava olja?

Koliko olja gre v motor?

Menjava olja in oljnega filtra je hitra servisna storitev, ki traja nekje do 30 minut.

Usposobljen serviser najprej pravilno odstrani čep in pusti da odteče motorno olje. Nato zamenja oljni filter in dolije sveže kakovostno profesionalno olje. Ko je vozilo nazaj na tleh, se z merilno palico preveri nivo olja in po potrebi dolije do ustrezne višine.

Poleg tega, da je izjemno pomembna kvaliteta motornega olja, je nujno, da je olja ravno prav - niti premalo niti preveč. Če je olja premalo, se kovina drgne ob kovino, kar povzroči poškodbe motorja. Če pa je olja preveč, pa lahko le-ta vstopi v prostor za izgorevanje in pripelje do poškodb katalizatorja. Zato vedno spremljajte nivo motornega olja!

Menjava olja Škoda
Menjava olja Škoda

Zakaj menjava olja?

Motorno olje je vitalna tekočina vašega motorja, ki skrbi za podmazovanje površin, ki se gibajo, kar zmanjšuje trenje in preprečuje možne mehanske poškodbe motorja.

Poleg tega, da je izjemnega pomena, da izberete kakovostno olje, je tako nujno, da olje neprestano menjamo, saj to prispeva k nižjim stroškom vzdrževanja vozil, manjši porabi goriva in čistejšemu izpuhu.

V profesionalnem motornem olju so prisotna tudi različna čistila, ki nase vežejo umazanijo, predvsem snovi, ki nastajajo pri izgorevanju goriva, kar pomeni, da se olje s časom umaže, oziroma začne izgubljati svoje sposobnosti učinkovitega podmazovanja in čiščenja. Do degradacije olja pride tudi če se z avtom opravljajo kratke razdalje. V tem primeru se olje ne more ogreti do delovne temperature, kar pomeni kondenzacijo vode v rezervoarju za olje. Menjava olja in oljnega filtra je nujen del rednega vzdrževanja vozila.

Menjava olja na koliko kilometrov?

Kdaj menjati olje?

Na vozilih Škoda se redni servis oziroma mali servis z menjavo olja opravlja vsakih 15.000 km (ali vsako leto) - odvisno, kar nastopi prej. Pri long life servisnih intervalih pa po prikazovalniku oz. na dve leti. Datum za naslednji servisni pregled je naveden tudi v vaši servisni knjižici oz. v navodilih za uporabo.

Katero motorno olje je najboljše?

Dandanes je na trgu ogromno ponudnikov motornih olj različnih cenovnih razredov in kakovosti. Najbolj pomembna lastnost olja pa je njegova viskoznost. Ključnega pomena je, da izberete kvalitetno motorno olje, saj lahko napačno motorno olje povzroči poškodbe motorja.

Katero olje je primerno za vaše vozilo, boste našli navedeno v priročniku vašega avtomobila. Najbolje pa je, da menjavo olje zaupate profesionalcem na svojem področju, ki bodo poskrbeli za uporabo profesionalnega motornega olja, ki bo optimalno za vaše vozilo.

Servis Škoda
Servis Škoda

Malo olja - je dovolj samo dolitje olja?

Če je olja premalo, lahko motorno olje vedno samo dolijemo. To je pomembno predvsem zato, da ima motor vedno na voljo optimalno količino olja.

Ne glede na to je seveda potrebno po določenem času opraviti menjavo olja. Ponovno polnjenje ne nadomesti menjave olja, saj obstoječa umazanija ostane v obtoku. Zato je redna menjava olja obvezna v izogib težavam z motorjem.

Menjava oljnega filtra

Prav tako je zelo pomembna menjava oljnega filtra. Njegova naloga je ohranjanje čistega motornega olja, saj ima ravno prav velike luknjice, da zaustavlja delce, a ne ovira pretoka olja. Ob vsaki menjavi olja se tako menja tudi oljni filter, saj lahko v nasprotnem primeru pride do poškodb motorja.

Menjava olja in filtra Škoda
Menjava olja in filtra Škoda

Kaj vključuje redni servis Škoda?

 • profesionalno motorno olje
 • originalni oljni filter
 • menjava tesnilnih obročev
 • delo menjave olja
 • 2-letno jamstvo na delo in material
 • asistenca Porsche Slovenija - Škoda
 • test akumulatorja

Kdaj menjati olje?

Na vozilih Škoda se redni servis z menjavo olja opravlja vsakih 15.000 km (ali vsako leto) - odvisno, kar nastopi prej. Pri long life servisnih intervalih pa po prikazovalniku oz. na dve leti. Datum za naslednji servisni pregled je naveden tudi v vaši servisni knjižici oz. v navodilih za uporabo.

Katero motorno olje je najboljše?

Najboljše motorno olje za vašo Škoda je tisto, ki je navedeno v priročniku vašega avtomobila. Na pooblaščenem servisu Škoda uporabljamo profesionalno olje, ki ga priporoča znamka Škoda.

Najcenejša menjava olja?

Če imate avto znamke Škoda, ki je starejši od 4 let, lahko privarčujete vse do -30% pri menjavi olja.

Samo za vas smo pripravili ugodne servisne pakete, ki vključujejo VSE: profesionalno motorno olje, delo menjave olja, originalni oljni filter, menjavo tesnilnih obročev ter 2-letno garancijo na delo in material ter podaljšanje asistence Škoda - vse to po še nižji ceni!

Ali lahko motorno olje samo dolijem?

Motorno olje lahko vedno zgolj dolijemo, če je nivo motornega olja v motorju prenizek.

Dolivanje olja pa ne nadomesti menjave olja, saj obstoječa umazanija ostane v obtoku. Zato je redna menjava olja obvezna v izogib težavam z motorjem.

Škoda servis - KONTAKTI

Servis Škoda - Porsche Verovškova

 

 

Servis Škoda - Porsche Koper

 

 

Servis Škoda - Porsche Maribor

 

 

Servis Škoda - Porsche Ptujska cesta

 

 

Želite več informacij?
Izberite termin in vas pokličemo.

DA